Het godsdienstonderwijs neemt een belangrijke plaats in m.b.t. de vorming van onze leerlingen. De directie spant zich tot het uiterste in om de godsdienst- en Koranlessen niet ten koste te laten gaan van andere activiteiten. De godsdienstleerkracht gebruikt, om een doorgaande lijn te waarborgen, de godsdienstmethode van ISBO/SLO. De leerkracht gebruikt verschillende werkvormen tijdens de lessen, aangepast op de belevingswereld van de leerlingen, ten einde de lessen boeiend en uitdagend te maken voor de leerlingen.
In de hogere groepen wordt er ook aandacht besteed aan andere wereldreligies. De leerlingen leren niet alleen de Koranverzen, maar ook de vertaling daarvan. Eveneens wordt de context waarin het betreffende Koranvers is geopenbaard uitgelegd aan de kinderen. Deze uitleg is afgestemd op het taal- en denkniveau van de kinderen.
De (godsdienst)leerkracht gebruikt de pregnante context om (seksuele) voorlichting te geven aan de kinderen. Vanaf groep 6 gebeurt dit planmatig. Jongens en meisjes krijgen apart deze lessen.