Donatie Chocolade ondernemers aan KiKa

De kinderen van de El Amien uit de groepen 6, 7 en 8 hebben meegedaan aan het naschoolse project Chocolade Ondernemers. De leerlingen zijn de uitdaging aangegaan om hun eigen fairtrade chocolademerk te ontwikkelen, met als eindproduct een succesvol bedrijf.

Tijdens dit project is het proces van zelf chocolade maken tot verkoop aan bod gekomen. De kinderen hebben zich verdiept in het productieproces, productieketen en verse cacaovruchten. Ook kregen ze lessen over marketing, pitchen, budgetteren en hebben zij een eigen chocoladewikkel ontworpen.

Met de kennis en kunde die zij tijdens het project hebben opgedaan, hebben zij een “Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt’’ georganiseerd om hier hun producten te verkopen. Tijdens de chocolademarkt is er een bedrag van € 505,15 ingezameld. De choco-ondernemers hebben zelf besloten dat zij dit bedrag wilden doneren aan KiKa (KinderKanker fonds).

Vol trots overhandigden de choco-ondernemers op 17 december 2019 een symbolische cheque ter waarde van €505.15 aan Esther Magliano, de KiKa-ambassadeur die onze school had bezocht om het bedrag in ontvangst te nemen.

De kleutergroep van juf Sila heeft ook een inzameling gehouden voor KiKa en hebben een bedrag  van € 13,40 overhandigd aan KiKa, ook in de vorm van een symbolische cheque.

De kinderen waren erg onder de indruk van het verhaal van de ambassadeur over KiKa. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Het doel van Kika is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor onderzoek en activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Wij zijn trots op onze leerlingen! Wij willen alle leerlingen en ouders bedanken die hebben bijgedragen aan deze actie.

Contact INFO
Heeft u vragen? Wilt u iets melden? Heeft u een klacht?
NEEM CONTACT OP
Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven.
IBS El Amien
2016-08-17T01:17:37+02:00
Islamitisch onderwijs Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven. IBS El Amien 2016-08-17T01:17:37+02:00 Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven. https://www.elamien.nl/testimonials/islamitisch-onderwijs
0
IBS El Amien