Standpunt SNIS omtrent oproepen tot rellen

Salamoe aleikom warahmatulahi wa barakatuh/ beste ouders en collegae,

Het zal u niet ontgaan zijn, de oproepen op diverse sociale media om onze kinderen te verleiden om te gaan rellen. Deze oproepen hebben o.a. in Nieuw- west geleid tot ophef bij onze hardwerkende ondernemers, ouders en verschillende scholen.

Wij leren onze kinderen dat ze het niet altijd eens hoeven te zijn met de ander, maar dat je altijd je standpunt overbrengt in een gesprek onderbouwd met argumenten. Deze uiting van frustratie is niet de wijze die wij als stichting onderschrijven, sterker wij spreken hierbij onze afschuw af. Rellen, plunderen en zinloos geweld is niet wat past bij ons geloof!

Wij zullen de komende periode extra aandacht besteden aan deze actualiteit op onze scholen en onze kinderen handvatten meegeven en hen weerbaar maken tegen deze oproepen. Uiteraard is het ons bekend dat de rellende jongeren niet de basisschoolleeftijd hebben, maar deze oproepen bereiken ook hen.

Samen zijn we verantwoordelijk voor onze kinderen, scholen, ondernemingen en infrastructuur in onze mooie stad Amsterdam. Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen niet verleid worden en hen weghouden van deze kwalijke oproepen.

Langs deze wil ik u allen oproepen om waakzaam te zijn en onze kinderen weg te houden van deze, mogelijke, rellen. Wij zijn in gesprek met verschillende organisaties (o.a. moskeeën en handhavers) in de wijk om preventief te handelen.

‘En zaai geen verderf op aarde nadat deze verbeterd was’.
Soerah al a’raaf, ayah 56.

Met vriendelijke groet,

Younes Hanin
Bestuurder SNIS

Standpunt SNIS omtrent oproepen tot rellen

Download de brief

Contact INFO
Heeft u vragen? Wilt u iets melden? Heeft u een klacht?
NEEM CONTACT OP
Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven.
IBS El Amien
2016-08-17T01:17:37+02:00
Islamitisch onderwijs Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven. IBS El Amien 2016-08-17T01:17:37+02:00 Onze school neemt de Koran en de Soenna als basis om onderwijs te geven. https://www.elamien.nl/testimonials/islamitisch-onderwijs
0
IBS El Amien